2010. szeptember 17., péntek

Új könyvünk a lakótelepi református gyülekezetekről

Czövek Tamás (szerk.):
Írd meg, amiket láttál. Hét lakótelepi gyülekezet
ISBN 978 963 558 160 3; 192 oldal; kartonált; 1200 Ft

Magyarországon több mint 2 millió ember él lakótelepi lakásokban. Az egykor technológiai újításként létrehozott városrészek ma egyre több problémával küszködnek. Sokáig kívül estek az egyházak működési területén, nélkülözve templomot és gyülekezetet. Az elmúlt 20 évben számos missziói szemléletű lelkész fordult a lakótelepek felé és kezdett evangelizálni és közösséget építeni a toronyházak között. A könyvben megismerhetjük hét lakótelepi református gyülekezet születésének és növekedésének a történetét. Budapest-Gazdagrét, Budapest-Káposztásmegyer, Budapest-Rákoskeresztúr, Budapest-Őrmező, Pécs-Kertváros, Miskolc Avas-Dél és Szigetszentmiklós-Újváros lelkészei és gyülekezeti tagjai vallanak arról, hogyan formálódott missziói szemléletük, munkatársi közösségük, és milyen sikerek és kudarcok között alakultak gyülekezeteik.
„Hét lakótelepi gyülekezetünk és annak vezetői minden hiányosságuk ellenére is Krisztus iránti hűségükről adnak számot, amikor az evangéliumot bevett és szokatlan módszerekkel képviselik és hirdetik lakókörnyezetükben. Reméljük, a gyülekezetekről szóló tanúság buzdítólag fog hatni más gyülekezetekre is. A Szentháromság Isten segítse gyülekezeteinket és vezetőiket a további hűséges, kitartó és leleményes tanúskodásban, egyházát pedig a helyes stratégia kidolgozásában és a helyes döntések meghozatalában” (részlet a műből).
Czövek Tamás református lelkész, főiskolai oktató. Törökbálinton él feleségével és négy gyermekükkel. A gazdagréti gyülekezetben kisegítő beosztott lelkipásztor.
Írd meg, amiket láttál. Hét lakótelepi gyülekezet (előnézet)                                                            

A szerkesztőtől korábban Kiadónknál megjelent és jelenleg is kapható:

Czövek Tamás
Teremtés és misszió
Isten győzelme a káosz felett
ISBN 9789635580927; A/5; 144 oldal; kartonált; 950 Ft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése