2009. november 16., hétfő

Új könyvünk: Hit – kapcsolat. Isten emberi valóságáról

Új megjelenés!

Hans-Joachim Eckstein
Hit – kapcsolat
Isten emberi valóságáról
Fordította: Szabó Csaba


Részletek, tartalom és előnézet kattintás után!

Hans-Joachim Eckstein
Hit – kapcsolat
Isten emberi valóságáról
Fordította: Szabó Csaba
B/6; 156 oldal; kartonkötés; 950 Ft

„Hogyan tarthatunk ki amellett a hitünk mellett, hogy Isten személyes létező és mindenható, ha szeretetéből olyan keveset látunk a világ életében, de a saját magunkéban is? Lehet-e valóban mindenható egy szerető Isten, aki elnézi a világban tapasztalható mérhetetlen szenvedést, vagy pedig az életellenes és emberellenes erőkkel szemben ő maga is tehetetlen? (…) Ami alapvetően más lett azzal, hogy Isten (…)  kijelentette magát, az az a bizonyosság, hogy ő Krisztusban személyesen jelen van szenvedéseinkben. (…) Az Újszövetség a »teodicea« kérdésére nem racionális, hanem (…) személyes választ ad.” (Részlet a műből)

„Legyen szó akár Isten »emberi valóságáról«, akár az Isten elrejtettsége miatti szenvedésről, akár Krisztus jelenlétéről személyes életünkben vagy Isten »Lélek-jelenlétéről« az emberi kapcsolatokban és a közösségek életében, a hit maga mindig életigenlő és felszabadító kapcsolatként jelenik meg.” (Részlet az Előszóból)

„Érthető, ha sokan visszakívánják a régi időket, amikor a »kötelesség« és a »felelősség« még pozitív fogalomnak számított, a közösség és a közjó a mindenki által elismert értékek közé tartozott. (…) Könnyen megfeledkezünk azonban arról, hogy a hit és az önértelmezés problémáit, az életet gazdagító kapcsolatok, a szeretetre ösztönző és szabadságot nyújtó közösségi formák kérdéseit nem az újkor és a felvilágosodás óta kell csak megválaszolni, hanem már a reformáció idején, sőt az újszövetségi korban is mindig újra kellett értelmezni, és az emberi előítéletekkel szembesítve, az evangéliumból kiindulva mindig újra meg kellett világítani őket.” (Részlet a műből)

Dr. Hans-Joachim Eckstein (Köln, 1950) korábban a Heidelbergi, 2001 óta a Tübingeni Egyetem újszövetséges professzora. Számos evangéliumi írás népszerű szerzője.

Új könyvünket ajánljuk a hit alapvető kérdései iránt érdeklődőknek és a hit alapjainak elmélyítését keresőknek, egyetemistáknak, értelmiségi olvasóknak, egyéni olvasásra és beszélgetésekre bibliaórákon, presbiteri képzésben.
Tartalom - Hans-Joachim Eckstein: Hit - kapcsolat. Isten emberi valóságáról                                                                                                                                            

Előnézet - Hans-Joachim Eckstein: Hit - kapcsolat. Isten emberi valóságáról                                                                                                                                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése