2009. december 14., hétfő

MBTA: Adománygyűjtés – Szlovén–magyar Újszövetség

A Magyar Bibliatársulat eddigi négy kétnyelvű Újszövetség kiadása mellé egy újabbat tervez, a Szlovén–magyart.
Szlovéniában a református-evangélikus magyar nyelvű kisebbség mintegy két-háromezer főt számlál, a katolikusokkal együtt ez a szám eléri a tízezret. Státusukat és jogaikat illetően talán a legjobb helyzetben vannak a környező országokban élő magyar kisebbségek között. Mégis, információink alapján nagyon kevés olyan kétnyelvű irodalom van a kezükben, amely segítséget jelentene a hitéletükben és a nem csupán engedélyezett de a szlovén állam által kiemelten támogatott kétnyelvű iskolai oktatásban. Ebből a megfontolásból szeretnénk összefogni a Szlovén Bibliatársulattal, és megjelentetni, majd a lehetőségeinkhez mérten minél szélesebb körben terjeszteni egy kétnyelvű Szlovén–magyar Újszövetséget. Ehhez kérjük támogatóink segítségét.
Ha támogatni kívánja ennek a kiadványnak a megjelentetését, kérjük, jelezze szándékát a burjan.tamas@bibliatarsulat.hu címen vagy fizesse be adományát a Magyar Bibliatársulat Alapítvány számlájára (11714006-20267306). Ha adóalapjából le kívánja vonni a közhasznú MBTA számára befizetett összeget, kérjük, a támogatás mellett tüntesse fel adóazonosító számát is, hogy időben elküldhessük Önnek a szükséges igazolást.
Kérdéseit, észrevételeit, kritikáját örömmel vesszük. Mindezeket eljuttathatja hozzánk a Magyar Bibliatársulat Alapítvány honlapján keresztül (www.bibliatarsulat.hu) és e-mail formájában is (info@bibliatarsulat.hu) vagy telefonon a (06-1) 2093033 számon.
MBTA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése