2010. április 16., péntek

Könyvajánló – A belső ember erősítése

A Reformátusok Lapja 2010. április 18-i számában jelent meg Berényiné Csinády Melinda könyvajánlója A belső ember erősítése című könyvünkről, melyet az alábbiakban közzéteszünk.

Az élet útvesztőjében nem könnyű megtalálni a helyes irányt. Különösen, hogy a megoldás kulcsa önmagunk felfedezésében, környezetünk megértésében és legfőképpen az Istennel való kapcsolatban rejlik. Kik vagyunk valójában, és mi minden lakik lelkünk mélyén? Mit hozunk otthonról, a családunkból? Sőt, mit adunk át a mieinknek, legyen szó gyermekekről és unokákról? Milyen szerepeink, értékeink vannak? Hogyan nézzünk szembe a depresszióval, az öregséggel és egyáltalán önmagunkkal? Nem könnyű kérdések ezek még a Bibliát olvasó hívő keresztyéneknek sem, különösen, amikor az elméletet és az igei gondolatokat gyakorlatra kell(ene) váltani...

Ebben siet segítségünkre könyvével Kálmánchey Márta, aki nem csupán a pszichológus szemszögéből vizsgálja ezeket a kérdéseket, hanem a sorok között érezhetjük a feleség és édesanya, de mindenek előtt a hitben járó, sokat tapasztalt ember szavait is, aki szakavatott kézzel nyúl az efféle témákhoz. Sorait olvasva kiderül, hogy a hitbeli kérdéseink milyen gyakran összekapcsolódnak a lélektanéval, illetve hogy a Szentírás szavai és gondolatai mennyire hozzánk, a gyakran válságban lévő 21. századi emberhez szólnak. Rövid, elgondolkoztató írásai nagyszerű lehetőséget jelentenek önmagunk megvizsgálására, családi életünk tudatosabbá tételére, akár közösségi használatra is beszélgetésindító elmélkedésekként egy-egy bibliaórán, kismama- vagy női körön, hogy együtt erősítsük belső emberünket, és hatalmasan megerősödjünk az Isten lelke által (Ef 3,16–17).

Kálmánchey Márta
A belső ember erősítése
ISBN 9789635581290; AK/40; 120 oldal; kartonált; 590 Ft 
Vásárlás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése