2010. április 30., péntek

Új könyvünk – Imre László: Új protestáns kulturális önszemlélet felé

Imre László
Új protestáns kulturális önszemlélet felé
Cikkek, tanulmányok
ISBN 978 963 558 149 8; kartonált; 124 oldal; 1400 Ft


Imre László akadémikus irodalomtörténeti kutatásaival régóta munkálja a magyar protestáns kultúra rehabilitálását. Elfeledett vagy elhallgatott műveket és szerzőket emel vissza a köztudatba.
Tíz írásában vagy ő maga értékel, vagy mások értékelő munkájára hívja fel a figyelmet. Itt főként Tompa, Arany, Ady és Reményik Sándor vallásos líráját mutatja be.

2010. április 26., hétfő

Milyen vagy, Istenem? Vallásos gyerekkönyvek a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon és Vásáron

MILYEN VAGY, ISTENEM?

JÁTÉKOS ISMERKEDÉS A KORTÁRS, VALLÁSOS GYERMEKIRODALOM
ALKOTÓIVAL ÉS ALKOTÁSAIKKAL
A VI. GYERMEKIRODALMI FESZTIVÁL ÉS VÁSÁRON

Időpont: 2010. május 1. (szombat) 15.00–17.00
Helyszín: Művészetek Palotája, Lépcsőterem

Könyvbemutató: Az egyház és Izrael

A reformatus.hu-n jelent meg egy beszámoló a könyvfesztiválon tartott könyvbemutatónkról.

„Izraelnek nincs szüksége újradefiniálni magát a holokauszt után, a történelmi egyházaknak annál inkább. Mi szorulunk rá arra, hogy ebben a teológiai-földrengésben magunkat új, őszinte biblikus újragondolással és bűnbocsánattal határozzuk meg” – fogalmazott Tatai István, „Az egyház és Izrael” című kötetének bemutatása kapcsán a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kiemelt programján.

2010. április 25., vasárnap

Képek a fesztiválos könyvbemutatóinkról

Szombaton játszottunk, beszélgettünk és meséltünk, sok-sok gyerek és szülő részvételével, főszerepben a Bibliai állatokkal, Dömével és Bojtival:


Füsi György képei:


Vasárnap Tatai István új könyvéről, Az Egyház és Izrael című értekezésről beszélgetett nagy érdeklődés mellett a szerzővel Szécsi József, Szűcs Ferenc, Anne-Marie Kool és Schőner Alfréd:

2010. április 23., péntek

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Elkezdődött a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a budapesti Millenárison, egészen vasárnap estig. Mi is ott vagyunk, a Jövő háza nevű épületben, a 22-es standon. Jelentős kedvezménnyel árusítjuk könyveinket; lehet velünk találkozni és (ha éppen nincs sok vásárló) akár beszélgetni is. 

A könyvfesztivál remek hétvégi program az egész családnak: vannak programok felnőttek és gyerekek, szakemberek és olvasók számára, de már csak a könyvekkel való intenzív találkozás miatt is érdemes kilátogatni.

Ahogy korábbi bejegyzéseinkben már írtuk, programjaink is lesznek. 

Szombaton 10 órától a Fogadóépület Gyereksarkában tartunk játékos könyvbemutatót: Játszva, mesélve, beszélgetve - Istenről, világról, emberekről. Ott lesz Győri Katalin és Gellén Sára, a Bojti szerzője és rajzolója, lehet velük találkozni és beszélgetni, a program után dedikálnak is a standunkon. A bemutató további résztvevői: Mucsi Zsófia, Petri Nóra.

Vasárnap 15.30-tól a Márai Sándor teremben lesz kerekasztal-beszélgetés Tatai István: Az Egyház és Izrael című könyvéről a szerző, valamint Anne-Marie Kool, Schőner Alfréd, Szécsi József és Szűcs Ferenc részvételével. A szerző szintén dedikál majd a programot követően a 22-es standon.


FOTÓK: GALSI ÁRPÁD

2010. április 16., péntek

Könyvajánló – A belső ember erősítése

A Reformátusok Lapja 2010. április 18-i számában jelent meg Berényiné Csinády Melinda könyvajánlója A belső ember erősítése című könyvünkről, melyet az alábbiakban közzéteszünk.

Az élet útvesztőjében nem könnyű megtalálni a helyes irányt. Különösen, hogy a megoldás kulcsa önmagunk felfedezésében, környezetünk megértésében és legfőképpen az Istennel való kapcsolatban rejlik. Kik vagyunk valójában, és mi minden lakik lelkünk mélyén? Mit hozunk otthonról, a családunkból? Sőt, mit adunk át a mieinknek, legyen szó gyermekekről és unokákról? Milyen szerepeink, értékeink vannak? Hogyan nézzünk szembe a depresszióval, az öregséggel és egyáltalán önmagunkkal? Nem könnyű kérdések ezek még a Bibliát olvasó hívő keresztyéneknek sem, különösen, amikor az elméletet és az igei gondolatokat gyakorlatra kell(ene) váltani...

2010. április 15., csütörtök

Egyház és Izrael – könyvbemutató kerekasztal-beszélgetés a Könyvfesztiválon


A Harmat Kiadó, a Kálvin Kiadó és a KRE Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézete szeretettel meghívja Önt

Tatai István Az egyház és Izrael

című könyvének bemutatójára, melyre a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjaként 2010. április 25-én, vasárnap 15.30-kor a Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.) Márai Sándor termében kerül sor.

A könyv megjelenése kapcsán a témáról kerekasztal-beszélgetést szervezünk, amelynek résztvevői: Anne-Marie Kool, Schőner Alfréd, Szécsi József, Szűcs Ferenc és Tatai István.

Utána a szerző dedikálja könyvét a 22-es standnál.

2010. április 13., kedd

Kálvinos gyerekkönyvek a Millenárison

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál az Ünnepi Könyvhét mellett a legnagyobb (olvasó)közönséget vonzó könyves rendezvény hazánkban. A szervezők néhány évvel ezelőtt a Kongresszusi Központ fülledt termeiből a  Millenáris tágas parkjába és kiállító helyiségeibe költöztették a könyvmustrát, ahová egy esősebb hétvégén akár több tízezer, újdonságokra éhes könyvmoly is ellátogat. Nem régi, viszont annál fontosabb eleme a Könyvfesztiválnak a gyermekek és szüleik számára rendezett könyves „játszótér”, önálló épületben kapnak helyet a gyermekkönyvesek és programjaik: könyvbemutatók, dedikálások, vetítések, beszélgetések.

2010. április 12., hétfő

Kérdezünk - segítsen!

Blogunkon elhelyeztünk egy kis szavazó modult, mert kíváncsiak vagyunk, milyen gyakran látogatják oldalunkat. Kérjük, segítse munkánkat válaszával! Csak egy gombnyomás az egész...

2010. április 11., vasárnap

Egyház és Izrael - megjelent!

Tatai István
Az Egyház és Izrael
Korrelációs modellkeresés a posztholokauszt teológiában
ISBN 9789635581443; B/5; 306 oldal; kartonált; 2900 Ft

Tudományos munkájában Tatai István a holokauszt tragédiáját és Izrael állam megalapítását követő teológiai földrengést tekinti át. A szerző a doktrinális és erkölcsi felelősségtől inspirálva egy olyan őszinte útkeresésre hívja meg az olvasót, amelyen a soá utáni Egyház a hagyományos Izraelt megvető teológia helyett egy új Egyház-Izrael korrelációs modellt keres, amelyben Izrael örök kiválasztása és szövetsége keresztyén teológiai legitimitást nyer.

2010. április 8., csütörtök

Könyvvásár

Várjuk az érdeklődőket következő könyvvásárunkon:
BEREKFÜRDŐN
a Megbékélés Házában
2010. április 19-én, hétfőn.
Engedményes vásárlási lehetőség!

2010. április 7., szerda

Hatvanévnyi történet

Hatvanévnyi történet
Pecsuk Ottó (szerk.): A Magyar Bibliatársulat hatvan éve, Kálvin Kiadó, 2009.
Varga Lajos Márton könyvismertetője a Népszabadság 2010. április 7-ei számában.

2010. április 1., csütörtök

A keresztyén hit alapjairól – Egy érdekes és szép könyv húsvétra!

A keresztyén hit
Szerkesztette: Alister McGrath
Fordította: Árpádföldi Zsófia
ISBN 978 963 558 082 8; B/5; 352 oldal; keménytáblás; 4300 Ft


A könyv a keresztyén hit alapelveit foglalja össze, tömör, könnyen érthető magyarázatokkal. Azt próbáljuk bemutatni, hogy tulajdonképpen miben hisznek a keresztyének – akik a világ legnagyobb vallási közösségét alkotják –, mire támaszkodik a keresztyén hit, hogyan fejlődött, változott a keresztyén vallás és közösség az évszázadok során, és hol van a helye a modern világban és a mai egyházban.