2010. május 27., csütörtök

„Május 22” – A magyar református istentisztelet megújulásának teológiai alapelvei

Istentiszteleti alapelvek mindenkinek


Reformátusok a kegyelem trónusánál címmel jelent meg a Generális Konvent révkomáromi közgyűlésére a Liturgiai Bizottság alapelveket közreadó füzete. A kiadvány célja az, hogy tegye az egyházi közbeszéd tárgyává az istentisztelet megújításának és megújulásának kérdését, hiszen már a közös gondolkodás is része a megújulás folyamatának és az istentisztelet ügyével való tudatos foglalkozás már önmagában is eredmény.

A bizottság teológiai felelősséggel fogalmazta meg azokat az alapelveket, amelyek azonos irányba terelhetik liturgiai elvárásainkat, és elvi kiindulópontjai lehetnek a készülő Liturgiai Példatárnak. A bizottság a vasárnapi istentisztelet alapelveinek rendezését kulcsfontosságú, missziói jelentőségű feladatnak tekinti.
A bizottság kéri a leírtak gyülekezeti megvitatását és várjuk a véleményeket a füzet végén található kérdésekre összpontosítva. Számítunk a lelkészértekezletek, kiskörök, teológiák, a presbitériumok és a presbiteri szövetségek, nőszövetségek, ifjúsági- és missziói szervezetek, egyéb egyházi intézmények hozzászólásaira.

Cím: DRHE Liturgiai Kutatóintézet, 
4044 Debrecen, Kálvin tér 16. 
E-mail: feketek[kukac]drhe.drk.hu.

Reformátusok a kegyelem trónusánál
A magyar református istentisztelet megújulásának teológiai alapelvei
Szerk.: Fekete Károly
Kálvin Kiadó, 2010
ISBN 978 963 558 158 0; A/5; irkafűzött; 44 oldal

reformatusok                                                            

Kapcsolódó bejegyzés, kiadvány: Beszéljünk az istentiszteletről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése