2010. május 4., kedd

Új könyvünk: Beszéljünk az istentiszteletről!

Beszéljünk az istentiszteletről!
Feedback-módszerek gyűjteménye
Szerk.: David Plüss, Michael Rahn
Fordította: Szentgyörgyi László
ISBN 987 963 558 142 9; kartonált; 900 Ft
Beszéljünk az istentiszteletről! – mert ez egyház életének központi eseménye. Ha az istentiszteletről beszélünk, akkor azt nem tehetjük felelőtlenül. Az istentiszteletről való felelős beszédhez nyújt segítséget ez a kötet, amely beszél az istentiszteletekkel kapcsolatos visszajelzés szükségességéről, módszertanáról, és javaslatot tesz egy kérdőíves megvalósításra.

A kötet nem dimenzionálja túl a visszajelzés (feedback) fontosságát, de az istentiszteletet szívvel-lélekkel előkészítő és végző liturgus-lelkipásztor nem lehet olyan öntelt, hogy azt gondolja, ő mindent tökéletesen teljesített és minden szempontot figyelembe vett. Aki valóban alárendeli szolgálatát Isten ügyének és a gyülekezetnek, az figyel azoknak a visszajelzéseire, akik miatt végzi a szolgálatát. Minden ízével azon van, hogy Isten igéje ne térjen vissza üresen, sőt rezonáljanak rá és legyen sokakban életté.
Az istentisztelettel kapcsolatos véleményalkotás felmérése, kiértékelése különösen fontos ma, amikor istentiszteleteink egy vallásilag szinktretista, társadalmi-kulturális tekintetben pedig kifejezetten szekuláris közegben zajlanak. A népegyházi keretek felbomlásával sok helyen megszakadt az istentiszteleti elvárások terén is az a tradíciólánc, amely korábban viszonyítási pontokat jelölt ki.
Ez a kötet eredetileg a svájci Aargaui Tartományi Református Egyház teológiai-ekkléziológiai sorozatában jelent meg David Plüss baseli teológiai tanár és Michael Rahn lelkipásztor szerkesztésében. A magyar kiadás is segítséget adhat az istentiszteletet vezetőknek, hogy a visszajelzések átgondolása után javuljon istentiszteleteink minősége.

Fekete Károly
a Doktorok Kollégiuma alelnöke
Tartalom és előnézet - Beszéljünk az istentiszteletről! Feedback-módszerek gyűjteménye                                                            
Vásárlás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése