2010. május 16., vasárnap

Nyilvános pünkösdi bibliaolvasás a budapesti Deák téren

„halljátok… az igéket”

2010-ben már második alkalommal kerül sor ökumenikus bibliaolvasásra a Deák téren. A rendezvény alapgondolata: a pünkösd csodájára emlékezve valóságosan kivinni az utcán járó emberek közé a Szentírás szavait.

A rendezvényt a Református Közéleti és Kulturális Központ, a Magyar Bibliatársulat, a Kálvin és a Luther Kiadó közösen szervezik. A Bibliát gimnazisták, egyetemisták, közéleti személyiségek (művészek, sportolók, politikusok stb.) és egyházi szervezetek tagjai olvassák fel, a pünkösdi események leírásához híven több nyelven.

A rendezvény időpontja: 2010. május 24. 12:00-18:00
Helyszíne: Budapest, V. kerület, a Deák téri evangélikus templom lépcsője
Célunk: Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének az ünnepe a keresztyén egyházi naptárban. Gyakorlatilag ennek az eseménynek köszönhető az egyház léte, a hit maga. Mégis úgy tűnik, ez az ünnep nem kapja meg az őt megillető figyelmet. Akciónkkal szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy a Lélek ma is képes megszólítani, akit csak akar, és amikor csak akarja – akár a Deák téren, séta közben is.
Ehhez nem kell más, csupán olvasni vagy éppen felolvasni Isten Igéjét. A Biblia korában e két tevékenység egyet jelentett. Éppen ezért várunk mindenkit szeretettel (fel)olvasni és hallgatni, beszélgetni és örülni a Pünkösd ajándékának.

Mindenki részvételére számítunk, akinek fontos, hogy a Bibliát minél többen olvassák és tanuljanak Isten igéjéből. Ehhez nem kell mást tennie, mint eljönni és velünk együtt fennhangon olvasni a Szentírást.

„Ne gondoljon arra, hogy majd mások jönnek, mert ők is így gondolják!”

Üdvözlettel

dr. Pecsuk Ottó, a MBTA főtitkára; dr. Kókai Nagy Viktor, az RKKK megb. ig.; dr. Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése